Rigó Jancsi
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 6 db tojás
- 6 evőkanál cukor
- 2 szelet reszelt csokoládé
- 4 evőkanál liszt
töltelék
- 7 dl tejszín
- 14 dkg vaníliás cukorral elkevert 7 dkg kakaópor
- 1 evőkanál zselatin + 1 dl víz a felolvasztásához
tészta teteje
- 15 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A tojássárgákat elkeverjük a cukorral, majd a csokoládét és a lisztet is hozzákeverjük, a legvégén óvatosan kézzel a keményre vert fehérjét is hozzáadjuk. Sütőpapírral kikent tepsiben sütjük 18 percig előmelegített sütőben alsó takaréklángon. Ha hideg, a tésztát két darabra vágjuk. Az egyiket megkenjük a felolvasztott csokoládéval, a másikra rákenjük az elkészített krémet. Ha a sütemény tetejére kent csoki megszilárdult, langyos vízbe mártott késsel felszeleteljük. Krém elkészítése: Keményre verjük a tejszínhabot, majd belekeverjük a cukorral elkevert kakaóport, majd a vízben felolvasztott zselatint is beletesszük. Miután a krémet a süteménybe tettük, a hűtőben 5-6 órán keresztül hagyjuk dermedni.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.