Rigó Jancsi

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 szelet reszelt csokoládé
  • 4 evőkanál liszt

töltelék

  • 7 dl tejszín
  • 14 dkg vaníliás cukorral elkevert 7 dkg kakaópor
  • 1 evőkanál zselatin + 1 dl víz a felolvasztásához

tészta teteje

  • 15 dkg étcsokoládé

Elkészítés

A tojássárgákat elkeverjük a cukorral, majd a csokoládét és a lisztet is hozzákeverjük, a legvégén óvatosan kézzel a keményre vert fehérjét is hozzáadjuk. Sütőpapírral kikent tepsiben sütjük 18 percig előmelegített sütőben alsó takaréklángon. Ha hideg, a tésztát két darabra vágjuk. Az egyiket megkenjük a felolvasztott csokoládéval, a másikra rákenjük az elkészített krémet. Ha a sütemény tetejére kent csoki megszilárdult, langyos vízbe mártott késsel felszeleteljük. Krém elkészítése: Keményre verjük a tejszínhabot, majd belekeverjük a cukorral elkevert kakaóport, majd a vízben felolvasztott zselatint is beletesszük. Miután a krémet a süteménybe tettük, a hűtőben 5-6 órán keresztül hagyjuk dermedni.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.